Wespen en hoornaars vangen

VespaCatch vallen van Véto-pharma zijn veruit de beste vallen die momenteel op de markt zijn voor een goedkope prijs. Uit tests in 2020 en uitgebreide tests in 2023 is gebleken dat deze vallen de meeste wespen en hoornaars konden aantrekken. Ook op het eiland Jersey gebruiken ze al vele jaren deze vallenvoor het vangen van Aziatische hoornaars vanwege hun gebruiksgemak een aantrekkingskracht. Deze vallen zijn door hun kleur heel aantrekkelijk voor insecten. Belangrijk is wel dat je deze vallen op een goede manier gebruikt. Als je hierin een vloeistof giet, dan zal elk insect hierin verdrinken, ook de onschadelijke insecten. Ons advies is om onderaan in de val een stuk spons te leggen en de vloeistof niet hoger te laten komen dan deze spons. Je kan ook gebruik maken van een wiekpot, waarover je meer info vindt op de Facebook-pagina van de Vespawatchers. Zo kan je onschadelijke insecten terug vrijlaten.

Prijs: € 3,50 incl. BTW (excl. verzendingskosten)

Bij hogere aantallen vanaf 50 stuks kan er een korting toegekend worden, en extra korting vanaf 100 stuks (enkel bij aankoop van een veelvoud van 50).

Bestellen doe je door een mail met je gegevens te sturen naar info@waspaway.be.

Trappit wespenvloeistof blijkt uit dezelfde tests een heel grote aantrekkingskracht te hebben op wespachtigen, beter dan de vele andere commerciële producten die op de markt zijn. Daarom verdelen wij enkel deze vloeistof, omdat deze het beste resultaat oplevert. We willen wel opmerken dat ongeveer vanaf de maand mei er ook meer en meer hommels zullen aangetrokken worden. Deze vloeistof is niet schadelijk voor de insecten, tenzij je de insecten in de vloeistof laat verdrinken. Gebruik een wespenvloeistof dus nooit zomaar open in een val, omdat je niet wil dat onschadelijke insecten verdrinken.

Prijs:

fles van 1 liter: € 25,00 incl. BTW (excl. verzendingskosten)

bus van 5 liter: € 90,00 incl. BTW (excl. verzendingskosten)

Bestellen doe je door een mail met je gegevens te sturen naar info@waspaway.be.

Trechter voor vangst Aziatische hoornaars

3D geprinte trechter voor het vangen van Aziatische hoornaars. De opening van 8,5 mm laat koninginnen van Aziatische hoornaars binnen, maar houden de koninginnen van de iets grotere Europese hoornaars buiten. De trechter wordt dan ook voornamelijk gebruikt in de lente voor het afvangen van de koninginnen die net uit winterslaap zijn gekomen en nog een nest moeten beginnen bouwen. In de zomer en herfst kunnen deze trechters gebruikt worden om werksters te vangen aan de bijenkasten om zo de druk op het bijenvolk te verminderen zodat ze minder stress ondervinden. Extra informatie vind je op de Facebook pagina van de Vespawatchers.

Prijs:

trechter en glazen bokaal: € 5,00 incl. BTW (excl. verzendingskosten)

enkel de trechter: € 4,00 incl. BTW (excl. verzendingskosten)

Bestellen doe je door een mail met je gegevens te sturen naar info@waspaway.be.

Stootvoegen beschermen

Bijenbekjes

Het Bijenbekje weert muizen, wespen, bijen en overige plaagdieren wanneer je het plaatst in stootvoegen in een muur. Het is 5 cm lang en past zichzelf automatisch aan aan de breedte van de stootvoeg. Het roestvrijstalen rooster kent een lange levensduur: geen veroudering, verkleuring of ouderdomsbreuken. Eenvoudig met de hand te plaatsen.

Per zakje van 10 stuks.

Prijs: € 15,00 incl. BTW (excl. verzendingskosten)

Bestellen doe je door een mail met je gegevens te sturen naar info@waspaway.be.

Stootvoegrooster spouwsafe(R) RVS 5cm

SpouwSafe® de enige juiste, originele, gepatenteerde, universele oplossing voor het verfraaien van de gevel en voor bescherming van de spouw tegen alle ongedierte, zoals bijen, wespen, hommels, ratten en muizen. Eenvoudig te plaatsen, zonder hulpgereedschap. Ongekende flexibiliteit, past in voegen van 5 to 24mm breed. Uitmuntende klemming, is niet handmatig te verwijderen. Vormt zich keurig, ook in scheve stootvoegen. Fraai, naadloos aanzicht, een sieraad in de gevel. 

Prijs: € 1,50 incl. BTW (excl. verzendingskosten)

Bestellen doe je door een mail met je gegevens te sturen naar info@waspaway.be.

Voor horeca

Waspaway biedt een oplossing voor uw wespenprobleem op uw terras. De Waspbane (R) wespenval is een val die haar deugdelijkheid heeft bewezen. Deze val heeft als grote voordeel dat je ze - in tegenstelling tot andere vallen - niet telkens opnieuw moet verversen. 1 keer de val ophangen, en je bent een volledig seizoen verlost van wespen. Enkel wanneer de val vol is, dien je de vloeistof te vervangen. Deze val kan je zowel ophangen als ergens rechtop neerzetten.

Wens je over te gaan tot een bestelling? Stuur een mail of bel me op zodat de situatie ter plaatse kan bekeken worden om te bepalen hoeveel vallen er moeten opgehangen worden.

Prijs: € 40,00 incl. BTW (excl. verzendingskosten)