• Over ons

In 2018 begon ik als vrijwilliger bij het project Vespa-Watch om zo de invasie van Aziatische hoornaars in Vlaanderen te helpen stoppen. Vanuit deze ervaring heb ik al meerdere malen geholpen bij het verdelgen en verwijderen van de nesten van deze Aziatische hoornaars.

Omdat het voor brandweerdiensten steeds drukker wordt, heb ik besloten om zelf te investeren in professioneel materiaal zodat ik op zelfstandige basis nesten zou kunnen verdelgen. Daarom heb ik besloten om in 2020 zelf te starten als verdelger.

Er wordt voor nesten op grote hoogte gebruikt gemaakt van een telescoopstok. Hiermee kan ik tot 35m hoog een nest neutraliseren. Maar ik heb ook goede contacten bij de brandweer, waarbij ik extra verlengstukken van hen kan gebruiken. Zo heb ik in 2022 ook al een nest op 38m hoogte verdelgd.

Omdat ik de eerste privé verdelger in Vlaanderen ben met een telescoopstok, heb ik mijn diensten ook aangeboden als lesgever in het verdelgen van Aziatische hoornaars. Dit doe ik samen met de oprichter van Vespa-Watch en een vrijwillig brandweerman die als eerste met de Aziatische hoornaar in Vlaanderen in contact kwam. Samen hebben wij ook de Facebookpagina van de Vespawatchers opgericht. Daar geven wij uitleg over deze insecten en leggen wij uit hoe we ze opsporen en verdelgen. Wij sturen ook heel wat vrijwilligers aan om nesten op te sporen. Lees zeker eens deze pagina als je meer wil te weten komen over de Aziatische hoornaars.