• Tarieven

    Tarieven

Er zijn verschillende soorten verdelging, afhankelijk van seizoen en soort insect.

Aziatische hoornaars

Embryonest waarbij geen poeder wordt ingespoten kost € 16,53 excl. BTW, € 20 incl. BTW. Daarbij worden de hoornaarkoningin en larven verwijderd en het nest weggenomen. Deze nesten komen meestal voor vanaf maart tot april.

Van zodra de werksters zijn geboren in het nest, dan wordt er wel gewerkt met poeder en kost de verdelging € 41,32 excl. BTW, € 50 incl. BTW. Dit gebeurt opo dezelfde manier als de verdelging van een gewoon wespennest. Dit voorjaarsnest vind je meestal vanaf april tot in de zomer.

Vanaf het moment dat de kolonie zich in een boomtop vestigt (vanaf de zomer), dan komt er een andere techniek aan te pas, ook met poeder. Dit komt op € 49,59 excl. BTW, € 60 incl. BTW. 

  

Wespen

Verdelging van een nest kost u € 41,32 excl. BTW, € 50 incl. BTW.

In al deze gevallen zijn verplaatsingskosten tot en met 25km inbegrepen. Voor verdere locaties wordt € 0,35 excl. BTW per extra kilometer aangerekend.

OPGEPAST Bij een verplaatsing waarbij er geen verdelging dient te gebeuren (bijvoorbeeld wanneer het gaat over bijen en deze niet mogen verdelgd worden), dan worden steeds verplaatsingskosten aan € 0,35 excl. BTW aangerekend. Deze verplaatsingskost geldt vanaf de eerste kilometer.